Op verkenning in Mallorca: een fietsavontuur met Ride Along

Natuur ontmoet avontuur op het prachtige eiland Mallorca. Een enthousiaste groep Afrikaanse wielrenners verzamelde zich in het zonnige La Palma, klaar om de pedalen te laten draaien op een onvergetelijke reis. Dit avontuur beloofde niet alleen uitdagende ritten langs adembenemende kustlijnen en schilderachtige bergwegen, maar ook een diepgaande verkenning van de schatten die Mallorca te bieden heeft.

Dag 1: Aankomstdag – La Palma, Mallorca
Op een zonnige septemberdag verzamelde een groep Afrikanen in Mallorca voor het begin van een onvergetelijke fietsreis. De dag begon met een warm welkom in het hotel, gevolgd door een gedetailleerde uitleg over wat hen te wachten stond. Het was het perfecte moment om kennis te maken en de verwachtingen voor de komende dagen te bespreken.

Dag 2: Langs de Kust van Colonia de Sant Jordi naar Porto Cristo (110 km)
Op de tweede dag van deze avontuurlijke fietstocht begon het echte fietsavontuur. De deelnemers hadden de dag ervoor de tijd gehad om te acclimatiseren en nu was het tijd om te trappen! De groep fietste langs de kustlijn van Colonia de Sant Jordi naar de pittoreske bestemming van de dag, Porto Cristo. Met ongeveer 110 kilometer voor de boeg en 800 meter aan hoogteverschillen was dit een uitdagende start van de reis.

Dag 3: Op Ontdekking in Alcudia (100 km)
De derde dag van de reis bracht de groep naar Alcudia, waar ze voor de komende drie nachten zouden verblijven. Onder begeleiding van lokale gidsen op de fiets, verkenden ze het prachtige landschap van Mallorca. Deze dag bracht hen langs schilderachtige routes met ongeveer 100 kilometer aan fietsen en 1100 meter hoogteverschillen.

Wist je dat Alcudia een rijke geschiedenis heeft en bekend staat om zijn middeleeuwse stadsmuren? Terwijl je door de kronkelende straatjes fietst, zie je overblijfselen van een tijdperk dat teruggaat tot de 14e eeuw.

Dag 4: Beklimming van Cap de Formentor (100 km)
Op de vierde dag stond een iconische uitdaging op het programma: de beklimming van Cap de Formentor. Onder de deskundige begeleiding van lokale gidsen reden de deelnemers de kronkelende weg omhoog naar het adembenemende uitzichtpunt. De dag omvatte ongeveer 100 kilometer fietsen met 1700 meter hoogteverschillen. Cap de Formentor staat bekend om zijn spectaculaire kliffen en panoramische uitzichten. Het is een van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van Mallorca.

Dag 5: De Magie van Sa Calobra (100 km)
De vijfde dag beloofde nog een spannend avontuur, met de rit naar Sa Calobra op het programma. Het was een uitdaging van ongeveer 100 kilometer fietsen en 2100 meter hoogteverschillen. Sa Calobra staat bekend om zijn prachtige kronkelende weg die naar beneden leidt naar een verborgen baai. De uitzichten onderweg zijn adembenemend en de rit zelf is een ware belevenis.

Dag 6: Op Weg naar Palma de Mallorca (110 km)
Na enkele dagen vol prachtige ritten in het noorden van Mallorca, verplaatste de groep zich naar hun laatste bestemming, Palma de Mallorca. De route omvatte ongeveer 110 kilometer fietsen met 2100 meter hoogteverschillen. Wist je dat Palma de Mallorca de hoofdstad van het eiland is en rijk is aan geschiedenis en cultuur? Je kunt de indrukwekkende kathedraal van Palma bezoeken en door de oude stad slenteren om de charme van deze stad te ervaren.

Dag 7: Verkenning van de Omgeving van Las Palma
Op de zevende dag hadden de deelnemers de vrijheid om de omgeving van Las Palma te verkennen. De lengte en het hoogteprofiel van de rit waren flexibel, afhankelijk van hoe de fietsers zich voelden. Onder begeleiding van Frank en lokale gidsen verkenden ze dit prachtige deel van Mallorca.

Dag 8: Nog Meer Avontuur in Las Palma
De achtste dag bracht nog meer avontuur in de omgeving van Las Palma. Net als de dag ervoor, varieerde de route op basis van de voorkeuren en energieniveaus van de deelnemers. Met de begeleiding van Frank en de lokale gidsen maakte de groep het meeste van hun laatste dag op Mallorca.

Dag 9: Afscheid van Mallorca
Na negen dagen vol onvergetelijke fietstochten, prachtige uitzichten en nieuwe vriendschappen, was het tijd om afscheid te nemen van Mallorca en terug te kijken op een reis vol epische prestaties op twee wielen.

Ride Along biedt op maat gemaakte fietsreizen die je de kans geven om de wereld te verkennen op twee wielen. Of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur, aarzel niet om contact op te nemen met Frank via frank@ridealong.cc om de mogelijkheden te ontdekken.

Inclusief
 • 8 overnachtingen in 4**** hotels (indien beschikbaar)
 • Alle ontbijten
 • Alle lunches
 • Alle diners
 • Professionele en lokale gidsen op alle fietsdagen, die op de hoogte zijn van de vaardigheden en leeftijd van de groep
 • Volgauto om hulp te bieden wanneer nodig tijdens alle ritten
 • Reserve materialen indien nodig (binnenbanden en reservewielen voor gratis gebruik)
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 
Exclusief 
 • Reisverzekering
 • Vluchten van en naar Mallorca
 • Eenpersoonskamer (kosten € 450,- per persoon)
 • Alle drankjes
 • Overige dat niet wordt benoemd bij ‘inclusief’

Prijs voor fietsers

De reis zoals beschreven in dit blog kostte € 3.850.- pp 

Minimaal 8 deelnemers. Er is geen maximum aantal deelnemers.

Lijkt deze reis (of een soortgelijke reis) jou nou ook ontzettend gaaf om te maken met een groep? Neem dan vooral contact op met Frank via frank@ridealong.cc

Prijs

€ 3.850,- per persoon
(reis zoals beschreven in het blog)

Duur

9 dagen
(inclusief aankomst en vertrekdag)

Locatie

Mallorca, Spanje

Hotel

4**** hotel

Fietsniveau

Intermedium

Support level

High end

Knut Lüder

Guide at Ride Along
Born on: 02/02/77 in Saarbrücken, Germany
Place of residence: Girona, Spain
Favourite music: Depends on the situation and mood ;)
Favourite sport: Cycling
I have been cycling since: 40 years

After living in west-central Germany for thirty years, I moved to Spain, mainly for the better weather and lifestyle. Not for the cycling, as some might think, that was a lucky coincidence as I got a job in Girona where I discovered the excellent cycling conditions.
The weather is almost too good now and I, who always hated the rain, long for it because nature needs it so badly.
I like good, healthy food and enjoy travelling with my girlfriend and our dog in the camper van.

Fabian Oenema

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 08-09-1991
Woonplaats: Noordwolde
Favoriete muziek: van alles!
Favoriete sport: Voetbal/ mountainbiken
Ik fiets sinds: 2018

Vanaf jongs af aan ben ik al druk met sport. Toen ik 5 jaar oud was ben ik begonnen met voetballen in Heerenveen waar ik geboren ben. Inmiddels voetbal ik 27 jaar en heb hier nog steeds heel veel plezier in, zowel op het veld als naast het veld is het altijd erg gezellig! Omdat sport voor mij erg belangrijk is ben ik in 2006 begonnen met de opleiding CIOS in Heerenveen. Hier heb ik kennis gemaakt met heel veel sporten en is deze passie enorm gegroeid. Sinds 2011 werk ik in de zorg en woon ik in Noordwolde. De omgeving van Noordwolde is prachtig om te fietsen en dus ben ik in 2017 begonnen met Mountainbiken.

Ik ga nu al 3 jaar mee met het prachtige bedrijf Ride Along om samen met de klanten een prachtige fiets ervaring te beleven.

Maan Klomp

Functie: Gids bij Ride Along
Woonplaats: Amsterdam
Favoriete muziek: Meisjes met gitaren en alles wat up-tempo is tijdens indoor trainingen
Favoriete sport: Wielrennen, Gravellen en schaatsen
Ik fiets sinds: Ik in Amsterdam woon, maar sinds 20 jaar wat fanatieker

Ik ben opgegroeid op de Veluwe in een familie waar sporten altijd op nummer 1 stond. Zwemmen, atletiek, handbal, badminton noem maar op. Eenmaal uit huis was ik ‘klaar’ met sporten. Totdat een vriend in A’dam vroeg of ik een racefiets had, want dan konden we naar het strand fietsen. Leek me een bizar plan maar ondertussen wel de oude, veel te grote Motobecane van mijn broer in Brabant opgehaald en dat was het begin van mijn liefde voor wielrennen.

Skeeleren is ook nog lange tijd mijn passie gebleven en in de winter natuurlijk op de Jaap Edenbaan schaatsen. Nadat mijn dochter geboren was wilde ik weer in shape komen en sloot me aan bij Vrouwenwielrennen Amsterdam. Hier ontdekte ik pas echt de lol van het fietsen, wedstrijdjes rijden, tactische spelletjes etc. Sinds 18 jaar geef ik training bij VW A’dam en de skeelers liggen te verstoffen in de kelder.

In de zomer op de weg en in de winter op de gravelbike en Zwift. Fantastisch om te zien hoe het vrouwenwielrennen zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld heeft. Als ik op de fiets zit, word ik zo blij van alle rensters die ik tegenkom. Pelotonnetjes met wapperende paardenstaarten die in een strakke lijn over de weg zoeven – dat is toch een prachtig beeld!

Rozanne Slik

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 12-04-1991
Woonplaats: Heerenveen
Favoriete muziek: van Nederlandse rap muziek tot Mumford and Sons en Outsiders, eigenlijk kan ik moeilijk een favoriete muzieksoort noemen. Afwisseling maakt het leuk!
Favoriete sport: fietsen
Ik fiets sinds: 2006

Als echt paardenmeisje viel ik een beetje buiten de boot in een familie met vooral schaatsers en fietsers. Het duurde 15 jaar tot ik, geïnspireerd door mijn 2 jongere broers, de fiets op stapte om aan mijn eerste mountainbike wedstrijd mee te doen. Het fietsen, de natuur, buiten zijn, actie en afzien, alles aan de sport vond ik leuk. Behalve dat ik er niet goed in was.

Gelukkig leerde ik de juiste techniek en heb ik met veel plezier cross-country MTB wedstrijden gereden. Een paar jaar later kwam ik er tijdens de Belgische klassiekers achter dat wielrennen echt niet saai hoeft te zijn!

In de wielerploeg van Parkhotel Valkenburg leerde ik Ilona en later ook Marijn kennen, misschien wel mijn mooiste jaren op de fiets. Daarna heb ik nog in de kleuren van Team DSM, Français des Jeux en het Amerikaanse team Tibco gereden.

Het avontuur van het mountainbiken begon ik steeds meer te missen. Dat zorgde ervoor dat ik een plek vond in het KMC mountainbike team. Voor deze ploeg kom ik nu nog steeds uit tijdens mountainbike marathons en strandraces.

Om het plezier van het fietsen met iedereen te kunnen delen ga ik al een paar jaar heel graag als gids mee met Ride Along. Hopelijk zie ik jou snel bij één van de volgende events!

Ilona Hoeksma

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 22 mei 1991
Woonplaats: Heerenveen
Favoriete muziek: Kygo, Adele, top 40
Favoriete sport: Fietsen, schaatsen, hardlopen
Ik fiets sinds: 2007

Na het vele schaatsen vroeger heeft wielrennen altijd wel een hoofdrol gespeeld in mijn leven. Op mijn 16e ongeveer begonnen en zo doorgegroeid naar een wielerploeg. En zo een aantal jaartjes in het profpeleton mogen rondfietsen. Daarna van een invaljuf naar een vaste juf gegaan en nu al een aantal jaren werkzaam in het basisonderwijs voor groep 4. Marijn heb ik leren kennen tijdens onze profcarrière doordat we in dezelfde ploeg mochten Fietsen, vandaar ook mijn rol als gids bij Ride Along!

Albert Kooiker

Functie: Reisleider in Azië, Nieuw Zeeland / Gids Ride Along
Geboren op: 28 Mei 1975
Woonplaats: Bangkok/Noordwolde
Favoriete muziek: niet te beschrijven zo breed. Valt of staat met de setting.
Favoriete sport: Skiën, fietsen, hardlopen, duiken
Ik fiets sinds: verder dan 40km? 2021

De oude combinatietrui in de tour (nog altijd mooiste wielertricot ooit) wekte mijn nieuwsgierigheid. Vanaf toen het fietsen actief gaan volgen. Tijdperk Hinault/Lemond. Dat is écht lang geleden. Dus liefhebber dat ben ik al even!

Voor mijn werk reis ik al 25 jaar over de wereld. Met name Azië (Vietnam, Maleisie, Thailand) en Nieuw Zeeland. Door Covid was er geen werk in ‘overzees’ toerisme, en daardoor terug gegaan naar Nederland.

Via mijn maatje Frank bij Ride Along terecht gekomen om te assisteren bij de meerdaagse evenementen zoals de Spanje reizen en Rondje Nederland. Erg tof!

Ik had het zo zelf kunnen boeken. Overdag sportief bezig zijn op het niveau wat je zelf kiest. En na afloop een drankje en gezellig ouwehoeren. Dat combi past mij, precies de doelgroep waar ik graag mee werk :)

Jack Farnholt

Functie: Gids en mechanieker Ride Along
Geboren op: 08-06-1970
Woonplaats: Steenwijk
Favoriete muziek: Armin van Buuren, Tiesto
Favoriete sport: Fietsen (Race, MTB, Gravel), Schaatsen, Hardlopen – Alles om fit te blijven!
Ik fiets sinds: Mijn 17e levensjaar

Ik heb altijd fanatiek wedstrijden gereden op zowel de racefiets als de mountainbike. Mijn passie voor fietsen heeft me door veel avonturen geleid, daarom vind ik het nu ook zo leuk om mijn ervaring te delen als gids bij Ride Along. Samen met alle deelnemers door bijvoorbeeld Girona fietsen, ik geniet daar enorm van! Bovendien ben ik mechanieker binnen het Ride Along-team. Van de fietsen schoonmaken na een lange tocht tot aan zeer kleine aanpassingen aan de wielen, remmen en zadels. Zolang iedereen maar fijn op de fiets kan zitten!

Paul Talens

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 17 september 1978
Woonplaats: Laag Zuthem
Favoriete muziek: Opgezwolle en daarna alles tussen Pearl Jam, Metallica, Dr dre, Van Dik Hout en Delerium
Favoriete sport: Sporten met de fiets
Ik fiets sinds: 2008

In 2008, toen ik meer dan 100 kilo woog kocht ik een mountainbike en was ik meteen verkocht aan het fietsen. Het fietsen zorgde ervoor dat ik me fysiek en mentaal veel gezonder voelde.

Naast het rijden van wedstrijden bij de amateurs gebruik ik de fiets om avonturen te beleven. Het kan mij niet snel gek genoeg. Bikepacken, gravel, een-daagse tochten, ik ben al snel enthousiast!

Voorlopig hoogtepunt was het fietsen van de 100cols tocht: 4.200km in 8 weken dwars door alle gebergtes van Frankrijk.
Zie je mij in de snelle groep een extra lusje, of in de groep “zo-lang-mogelijk-genieten”? Op de fiets ben ik altijd blij.

Thirza Louwes

Geboren op: 06-03-2002
Woonplaats: Groningen
Favoriete muziek: Justin Bieber en eigenlijk alles uit de top 50
Favoriete sport: Telt de sportschool?
Ik fiets sinds: Ik fiets (nog) niet 🙈

Echt sportief aangelegd ben ik eigenlijk niet, maar werken voor Ride Along is wel echt een mega leuk! Ik ben vierdejaars Communicatiestudent aan hogeschool Windesheim en via mijn docent leerde ik Frank kennen.

Mijn vader heeft altijd gefietst dus helemaal onbekend met wielrennen was ik dan ook niet. Toen ik afgelopen jaar met Ride Along mee mocht naar Girona wist ik het zeker: ooit wil ik ook gaan fietsen. Ik denk dat die ‘ooit’ pas komt als ik niet meer in een studentenhuis woon, want hier heb ik maar net genoeg ruimte om te wonen, laat staan ook nog een racefiets te stallen 😅

Bij Ride Along hou ik me bezig met alles op het gebied van marketing en communicatie. Dus funfact, alle social media berichten die je voorbij ziet komen heb ik geschreven! Per februari mag ik beginnen aan mijn afstudeeropdracht en ook dat zal ik gaan doen bij Ride Along. Goh, zou ik het hier leuk hebben? 😜

Marijn de Vries

Geboren op: 19-11-1978
Woonplaats: Zwolle
Favoriete muziek: ik ben een muzikale veelvraat en vind bijna alles leuk
Favoriete sport: wielrennen (o ja joh?)
Ik fiets sinds: 2009

Ik heb langer gevolleybald dan dat ik gekoerst heb, en droomde als kind van het Nederlands volleybalteam in plaats van de Ronde van Vlaanderen.

Maar dat veranderde vlak voor ik 30 werd. Toen startte een journalistiek experiment: kun je nog topsporter worden op die leeftijd?

Ik had net een racefiets gekocht, reed wat met mannen mee en werkte bij het televisieprogramma Holland Sport van Wilfried de Jong. Wat ik niet weten kon toen ik enthousiast aan mijn experiment begon, was dat het mijn leven radicaal zou veranderen.

Want het experiment slaagde, en hoe! Van 2010 tot en met 2015 was ik professioneel wielrenster op het hoogste niveau, voor ploegen als Lotto-Destiny en Team DSM. Daarnaast was en ben ik nog steeds columnist voor onder andere NRC, en wieleranalist voor onder andere Sporza. Samen met Nynke de Jong schreef ze het veel verkochte boek Vrouw&Fiets, Handboek voor de fietsende vrouw. En ik ben ambassadeur van Trek Benelux.

Frank Lankman

Geboren op: 5-9-1981
Woonplaats: Zwolle
Favoriete muziek: Nederlandse rap
Favoriete sport: Voetbal (nooit goed genoeg maar wel 2e klasse gespeeld. Jij ook?)
Ik fiets sinds: 2010

Opgroeiend in een dorp (het prachtige Noordwolde) is sporten voor mij altijd een rode draad in het leven geweest. Eerst voetballen en hardlopen en later racefietsen en nog steeds (af en toe) hardlopen. Voor mij is sporten meer dan presteren, het is een leefstijl. De gezelligheid van samen sporten heeft me altijd erg gelukkig gemaakt. Dat begon met de voetbal en de daarbij horende gezelligheid in de kantine en is nu het samen fietsen met bekenden – deelnemers – relaties en bedrijven. In 2016 ben ik in het bedrijf van Marijn gestapt en sindsdien delen we onze belevingen met iedereen die net zo in het leven staat als wij.

Al bijna 10 jaar woon ik met Marijn, Merel (6) en Jip (4) in Zwolle.

Inmiddels voetbal ik niet meer, fiets ik veel te weinig maar voel ik me nog steeds een Noordwoldiger 😊