Le Tour du Mont Ventoux en Alpe d' Huez

De zonovergoten Côte d’Azur, schilderachtige dorpjes en uitdagende beklimmingen stonden op het menu voor een groep avontuurlijke zielen die in augustus deelnamen aan deze onvergetelijke, gepersonaliseerde reis. Tijdens deze reis kwamen de deelnemers met hun gezinnen samen om de adembenemende schoonheid van Zuid-Frankrijk te verkennen.

Dag 1: Aankomstdag – Nice, Frankrijk
De reis begon in Nice, een charmante stad aan de Franse Rivièra. Deelnemers werden hartelijk verwelkomd in hun hotel, waar een welkomstdrankje en een gedetailleerde uitleg over het komende avontuur op hen wachtten. Het was het perfecte moment om kennis te maken en de verwachtingen voor de komende dagen te bespreken.

Dag 2: De Schoonheid van Carros en Col de Vence (100 km of 70 km)
Op onze eerste dag in “La Douce France” fietste de groep richting het dorp Carros. Van daaruit maakten we een lus door prachtige natuur. De eindbestemming was Vence, een dorp dat uit de twaalfde eeuw stamt en hoog boven de Middellandse Zee ligt. Dit dorp was het perfecte slotstuk voor een fantastische fietstocht door de achterlanden van de Middellandse Zee, met als hoogtepunt de beklimming van de Col de Vence.

Dag 3: Langs de Franse Rivièra naar Monaco en Col de Madone (100 km)
Vanaf het hotel stapten we meteen op de fiets voor een fietstocht langs de beroemde Promenade des Anglais in Nice. Het fietspad langs de Middellandse Zee was de ideale plek om Nice en de omgeving te verkennen! Na Nice hebben we de tocht voortgezet langs de prachtige kustlijn van de Franse Rivièra. Onderweg passeerden we dorpen zoals Villefranche-sur-Mer en Beaulieu-sur-Mer voordat ze het Vorstendom Monaco bereikten. Hier was het tijd voor wat ontspanning. Vanuit dit populaire dorp namen we de route omhoog naar de Col de Madone, bekend van Lance Armstrong!

Dag 4: Ontdekking van de Gorges du Verdon (90 km)
Op deze dag vertrokken we met een touringcar naar Les Salles du Verdon. Dit kleine dorpje diende als de uitvalsbasis voor een bezoek aan de ‘Canyons of du Verdon’ en bevond zich midden in het prachtige Gorges du Verdon-gebied. De Gorges du Verdon is een van de grootste en mooiste ravijnen in Europa en daardoor een zeer populaire toeristische attractie. We zagen adembenemende uitzichten en gigantische kliffen van kalksteen, uitgesleten door de ongelooflijke turquoise groene rivier Verdon.

Dag 5: Aankomst in Carpentras en Vrije Tijd
Na een ochtendrit bracht een bus de groep naar Carpentras, de uitvalsbasis voor de komende dagen. De middag bood vrije tijd om te ontspannen of de omgeving te verkennen.

Dag 6: Beklimming van de Mont Ventoux (50 km of 140 km)
Op de zesde dag was het tijd voor een uitdaging. De meest beroemde beklimming naar de Mont Ventoux! De top van deze grote uitdaging bevindt zich op maar liefst 1912 meter hoogte. We volgden het pad van alle grootste renners in de Tour de France. Na de 22 kilometer lange beklimming bereikten we de top van de Mont Ventoux. Hier hebben we ons voorbereid op een zeer spectaculaire afdaling naar het dorp Malaucène. Voor de fitste fietsers hadden we nog een uitdaging in petto. De Ventoux heeft drie wegen naar boven en deze kun je allemaal op één dag beklimmen. De helden die deze challenge aandurfden hebben een officieel Ventoux-brevet verdiend!

Dag 7: Verkenning van de Gorges du Nesque (95 km)
Op de zevende dag stond een schilderachtige rit door de Gorges du Nesque op de planning. Deze route zit boordevol prachtige uitzichten. Het is een gebied dat vaak vergeten wordt, en misschien in schoonheid nog mooier is dan de legendarische Ventoux.

Dag 8: Beklimming van de Alpe d’Huez (50)
De bus bracht de groep in de ochtend naar Alpe d’Huez, waar ze de uitdaging aangingen van het beklimmen van de beroemde berg met zijn 21 haarspeldbochten. Elke bocht vertelt het verhaal over een renner die ooit de etappe naar de top gewonnen heeft. Na het bereiken van de top ging de rit verder naar de top van de Col de Sarenne. Minder legendarisch als de beklimming naar de top van de Alpe maar om eerlijk te zijn, het mooiste deel van de dag.

Dag 9: De Legendarische Marmotte (180 km)
De laatste dag van de reis, een zware dag. Het was tijd om de wereldberoemde Marmotte te fietsen. De ultieme uitdaging begon met de beklimming van de Col du Glandon. Daarna volgde de Col du Telegraph en de Col du Galibier. Het letterlijke hoogtepunt van de dag lag op 2600 meter. Het was een dag van epische prestaties voor de fietsers!

Dag 10: Vertrek met prachtige Herinneringen
Na een onvergetelijke reis vol avontuur, beklimmingen en adembenemende uitzichten, was het tijd om afscheid te nemen. De herinneringen aan deze ontzettend gave fietstocht zouden voor altijd gekoesterd worden.

Van de uitdagende beklimmingen tot de betoverende afdalingen, van de Franse Rivièra tot de majestueuze bergen van de Gorges du Verdon en de Alpen. Elke dag bood nieuwe ervaringen en uitdagingen. Of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur, Ride Along biedt op maat gemaakte reizen die je de wereld op twee wielen laten ontdekken. Dus waar wacht je nog op? Informeer naar de mogelijkheden via frank@ridealong.cc.

Inclusief
 • Bus van Nice naar Carros village (op dag 2 indien nodig)
 • Bus van Nice naar Les Salles du Verdon.
 • Bus van Les Salles du Verdon naar Bedoin (Mont Ventoux gebied)
 • Bus van Bedoin naar Les Bourg-d’Oisans (Alpe d’ Huez gebied)
 • Alle diners
 • Alle ontbijten
 • Welkomstdrankje
 • Volgauto tijdens ritten
 • 2 of meer gidsen 24/7
 • 2 rijbegeleiders per dag
 • 9 nachten / 10 dagen in 3 of 4 sterren hotels (de hoogst beschikbare in prijsklasse)
Exclusief 
 • Reisverzekering
 • Lunches
 • Fietshuur
 • Overige dat niet wordt benoemd bij ‘inclusief’

Prijs

De prijs van de reis zoals omschreven was voor deze groep € 4.000.- pp.

Lijkt deze reis (of een soortgelijke reis) jou nou ook ontzettend gaaf om te maken met een groep? Neem dan vooral contact op met Frank via frank@ridealong.cc

Prijs

€ 4.000,- per persoon
(reis zoals beschreven in het blog)

Duur

10 dagen
(inclusief aankomst en vertrekdag)

Locatie

Frankrijk

Hotel

3*** of 4**** hotel in Nice

Fietsniveau

Gevorderd

Support level

High end

Knut Lüder

Guide at Ride Along
Born on: 02/02/77 in Saarbrücken, Germany
Place of residence: Girona, Spain
Favourite music: Depends on the situation and mood ;)
Favourite sport: Cycling
I have been cycling since: 40 years

After living in west-central Germany for thirty years, I moved to Spain, mainly for the better weather and lifestyle. Not for the cycling, as some might think, that was a lucky coincidence as I got a job in Girona where I discovered the excellent cycling conditions.
The weather is almost too good now and I, who always hated the rain, long for it because nature needs it so badly.
I like good, healthy food and enjoy travelling with my girlfriend and our dog in the camper van.

Fabian Oenema

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 08-09-1991
Woonplaats: Noordwolde
Favoriete muziek: van alles!
Favoriete sport: Voetbal/ mountainbiken
Ik fiets sinds: 2018

Vanaf jongs af aan ben ik al druk met sport. Toen ik 5 jaar oud was ben ik begonnen met voetballen in Heerenveen waar ik geboren ben. Inmiddels voetbal ik 27 jaar en heb hier nog steeds heel veel plezier in, zowel op het veld als naast het veld is het altijd erg gezellig! Omdat sport voor mij erg belangrijk is ben ik in 2006 begonnen met de opleiding CIOS in Heerenveen. Hier heb ik kennis gemaakt met heel veel sporten en is deze passie enorm gegroeid. Sinds 2011 werk ik in de zorg en woon ik in Noordwolde. De omgeving van Noordwolde is prachtig om te fietsen en dus ben ik in 2017 begonnen met Mountainbiken.

Ik ga nu al 3 jaar mee met het prachtige bedrijf Ride Along om samen met de klanten een prachtige fiets ervaring te beleven.

Maan Klomp

Functie: Gids bij Ride Along
Woonplaats: Amsterdam
Favoriete muziek: Meisjes met gitaren en alles wat up-tempo is tijdens indoor trainingen
Favoriete sport: Wielrennen, Gravellen en schaatsen
Ik fiets sinds: Ik in Amsterdam woon, maar sinds 20 jaar wat fanatieker

Ik ben opgegroeid op de Veluwe in een familie waar sporten altijd op nummer 1 stond. Zwemmen, atletiek, handbal, badminton noem maar op. Eenmaal uit huis was ik ‘klaar’ met sporten. Totdat een vriend in A’dam vroeg of ik een racefiets had, want dan konden we naar het strand fietsen. Leek me een bizar plan maar ondertussen wel de oude, veel te grote Motobecane van mijn broer in Brabant opgehaald en dat was het begin van mijn liefde voor wielrennen.

Skeeleren is ook nog lange tijd mijn passie gebleven en in de winter natuurlijk op de Jaap Edenbaan schaatsen. Nadat mijn dochter geboren was wilde ik weer in shape komen en sloot me aan bij Vrouwenwielrennen Amsterdam. Hier ontdekte ik pas echt de lol van het fietsen, wedstrijdjes rijden, tactische spelletjes etc. Sinds 18 jaar geef ik training bij VW A’dam en de skeelers liggen te verstoffen in de kelder.

In de zomer op de weg en in de winter op de gravelbike en Zwift. Fantastisch om te zien hoe het vrouwenwielrennen zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld heeft. Als ik op de fiets zit, word ik zo blij van alle rensters die ik tegenkom. Pelotonnetjes met wapperende paardenstaarten die in een strakke lijn over de weg zoeven – dat is toch een prachtig beeld!

Rozanne Slik

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 12-04-1991
Woonplaats: Heerenveen
Favoriete muziek: van Nederlandse rap muziek tot Mumford and Sons en Outsiders, eigenlijk kan ik moeilijk een favoriete muzieksoort noemen. Afwisseling maakt het leuk!
Favoriete sport: fietsen
Ik fiets sinds: 2006

Als echt paardenmeisje viel ik een beetje buiten de boot in een familie met vooral schaatsers en fietsers. Het duurde 15 jaar tot ik, geïnspireerd door mijn 2 jongere broers, de fiets op stapte om aan mijn eerste mountainbike wedstrijd mee te doen. Het fietsen, de natuur, buiten zijn, actie en afzien, alles aan de sport vond ik leuk. Behalve dat ik er niet goed in was.

Gelukkig leerde ik de juiste techniek en heb ik met veel plezier cross-country MTB wedstrijden gereden. Een paar jaar later kwam ik er tijdens de Belgische klassiekers achter dat wielrennen echt niet saai hoeft te zijn!

In de wielerploeg van Parkhotel Valkenburg leerde ik Ilona en later ook Marijn kennen, misschien wel mijn mooiste jaren op de fiets. Daarna heb ik nog in de kleuren van Team DSM, Français des Jeux en het Amerikaanse team Tibco gereden.

Het avontuur van het mountainbiken begon ik steeds meer te missen. Dat zorgde ervoor dat ik een plek vond in het KMC mountainbike team. Voor deze ploeg kom ik nu nog steeds uit tijdens mountainbike marathons en strandraces.

Om het plezier van het fietsen met iedereen te kunnen delen ga ik al een paar jaar heel graag als gids mee met Ride Along. Hopelijk zie ik jou snel bij één van de volgende events!

Ilona Hoeksma

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 22 mei 1991
Woonplaats: Heerenveen
Favoriete muziek: Kygo, Adele, top 40
Favoriete sport: Fietsen, schaatsen, hardlopen
Ik fiets sinds: 2007

Na het vele schaatsen vroeger heeft wielrennen altijd wel een hoofdrol gespeeld in mijn leven. Op mijn 16e ongeveer begonnen en zo doorgegroeid naar een wielerploeg. En zo een aantal jaartjes in het profpeleton mogen rondfietsen. Daarna van een invaljuf naar een vaste juf gegaan en nu al een aantal jaren werkzaam in het basisonderwijs voor groep 4. Marijn heb ik leren kennen tijdens onze profcarrière doordat we in dezelfde ploeg mochten Fietsen, vandaar ook mijn rol als gids bij Ride Along!

Albert Kooiker

Functie: Reisleider in Azië, Nieuw Zeeland / Gids Ride Along
Geboren op: 28 Mei 1975
Woonplaats: Bangkok/Noordwolde
Favoriete muziek: niet te beschrijven zo breed. Valt of staat met de setting.
Favoriete sport: Skiën, fietsen, hardlopen, duiken
Ik fiets sinds: verder dan 40km? 2021

De oude combinatietrui in de tour (nog altijd mooiste wielertricot ooit) wekte mijn nieuwsgierigheid. Vanaf toen het fietsen actief gaan volgen. Tijdperk Hinault/Lemond. Dat is écht lang geleden. Dus liefhebber dat ben ik al even!

Voor mijn werk reis ik al 25 jaar over de wereld. Met name Azië (Vietnam, Maleisie, Thailand) en Nieuw Zeeland. Door Covid was er geen werk in ‘overzees’ toerisme, en daardoor terug gegaan naar Nederland.

Via mijn maatje Frank bij Ride Along terecht gekomen om te assisteren bij de meerdaagse evenementen zoals de Spanje reizen en Rondje Nederland. Erg tof!

Ik had het zo zelf kunnen boeken. Overdag sportief bezig zijn op het niveau wat je zelf kiest. En na afloop een drankje en gezellig ouwehoeren. Dat combi past mij, precies de doelgroep waar ik graag mee werk :)

Jack Farnholt

Functie: Gids en mechanieker Ride Along
Geboren op: 08-06-1970
Woonplaats: Steenwijk
Favoriete muziek: Armin van Buuren, Tiesto
Favoriete sport: Fietsen (Race, MTB, Gravel), Schaatsen, Hardlopen – Alles om fit te blijven!
Ik fiets sinds: Mijn 17e levensjaar

Ik heb altijd fanatiek wedstrijden gereden op zowel de racefiets als de mountainbike. Mijn passie voor fietsen heeft me door veel avonturen geleid, daarom vind ik het nu ook zo leuk om mijn ervaring te delen als gids bij Ride Along. Samen met alle deelnemers door bijvoorbeeld Girona fietsen, ik geniet daar enorm van! Bovendien ben ik mechanieker binnen het Ride Along-team. Van de fietsen schoonmaken na een lange tocht tot aan zeer kleine aanpassingen aan de wielen, remmen en zadels. Zolang iedereen maar fijn op de fiets kan zitten!

Paul Talens

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 17 september 1978
Woonplaats: Laag Zuthem
Favoriete muziek: Opgezwolle en daarna alles tussen Pearl Jam, Metallica, Dr dre, Van Dik Hout en Delerium
Favoriete sport: Sporten met de fiets
Ik fiets sinds: 2008

In 2008, toen ik meer dan 100 kilo woog kocht ik een mountainbike en was ik meteen verkocht aan het fietsen. Het fietsen zorgde ervoor dat ik me fysiek en mentaal veel gezonder voelde.

Naast het rijden van wedstrijden bij de amateurs gebruik ik de fiets om avonturen te beleven. Het kan mij niet snel gek genoeg. Bikepacken, gravel, een-daagse tochten, ik ben al snel enthousiast!

Voorlopig hoogtepunt was het fietsen van de 100cols tocht: 4.200km in 8 weken dwars door alle gebergtes van Frankrijk.
Zie je mij in de snelle groep een extra lusje, of in de groep “zo-lang-mogelijk-genieten”? Op de fiets ben ik altijd blij.

Thirza Louwes

Geboren op: 06-03-2002
Woonplaats: Groningen
Favoriete muziek: Justin Bieber en eigenlijk alles uit de top 50
Favoriete sport: Telt de sportschool?
Ik fiets sinds: Ik fiets (nog) niet 🙈

Echt sportief aangelegd ben ik eigenlijk niet, maar werken voor Ride Along is wel echt een mega leuk! Ik ben vierdejaars Communicatiestudent aan hogeschool Windesheim en via mijn docent leerde ik Frank kennen.

Mijn vader heeft altijd gefietst dus helemaal onbekend met wielrennen was ik dan ook niet. Toen ik afgelopen jaar met Ride Along mee mocht naar Girona wist ik het zeker: ooit wil ik ook gaan fietsen. Ik denk dat die ‘ooit’ pas komt als ik niet meer in een studentenhuis woon, want hier heb ik maar net genoeg ruimte om te wonen, laat staan ook nog een racefiets te stallen 😅

Bij Ride Along hou ik me bezig met alles op het gebied van marketing en communicatie. Dus funfact, alle social media berichten die je voorbij ziet komen heb ik geschreven! Per februari mag ik beginnen aan mijn afstudeeropdracht en ook dat zal ik gaan doen bij Ride Along. Goh, zou ik het hier leuk hebben? 😜

Marijn de Vries

Geboren op: 19-11-1978
Woonplaats: Zwolle
Favoriete muziek: ik ben een muzikale veelvraat en vind bijna alles leuk
Favoriete sport: wielrennen (o ja joh?)
Ik fiets sinds: 2009

Ik heb langer gevolleybald dan dat ik gekoerst heb, en droomde als kind van het Nederlands volleybalteam in plaats van de Ronde van Vlaanderen.

Maar dat veranderde vlak voor ik 30 werd. Toen startte een journalistiek experiment: kun je nog topsporter worden op die leeftijd?

Ik had net een racefiets gekocht, reed wat met mannen mee en werkte bij het televisieprogramma Holland Sport van Wilfried de Jong. Wat ik niet weten kon toen ik enthousiast aan mijn experiment begon, was dat het mijn leven radicaal zou veranderen.

Want het experiment slaagde, en hoe! Van 2010 tot en met 2015 was ik professioneel wielrenster op het hoogste niveau, voor ploegen als Lotto-Destiny en Team DSM. Daarnaast was en ben ik nog steeds columnist voor onder andere NRC, en wieleranalist voor onder andere Sporza. Samen met Nynke de Jong schreef ze het veel verkochte boek Vrouw&Fiets, Handboek voor de fietsende vrouw. En ik ben ambassadeur van Trek Benelux.

Frank Lankman

Geboren op: 5-9-1981
Woonplaats: Zwolle
Favoriete muziek: Nederlandse rap
Favoriete sport: Voetbal (nooit goed genoeg maar wel 2e klasse gespeeld. Jij ook?)
Ik fiets sinds: 2010

Opgroeiend in een dorp (het prachtige Noordwolde) is sporten voor mij altijd een rode draad in het leven geweest. Eerst voetballen en hardlopen en later racefietsen en nog steeds (af en toe) hardlopen. Voor mij is sporten meer dan presteren, het is een leefstijl. De gezelligheid van samen sporten heeft me altijd erg gelukkig gemaakt. Dat begon met de voetbal en de daarbij horende gezelligheid in de kantine en is nu het samen fietsen met bekenden – deelnemers – relaties en bedrijven. In 2016 ben ik in het bedrijf van Marijn gestapt en sindsdien delen we onze belevingen met iedereen die net zo in het leven staat als wij.

Al bijna 10 jaar woon ik met Marijn, Merel (6) en Jip (4) in Zwolle.

Inmiddels voetbal ik niet meer, fiets ik veel te weinig maar voel ik me nog steeds een Noordwoldiger 😊