Terugblik op een indrukwekkende fietsreis door de Italiaanse Alpen en de Dolomieten met Ride Along

De kriebels van opwinding hingen in de lucht toen een groep enthousiaste deelnemers zich verzamelden in het betoverende Italië voor een reis, georganiseerd door Ride Along. In augustus zouden ze samen, onder begeleiding van Frank, één van de mooiste fietsomgevingen ter wereld ontdekken. We nemen je mee in een terugblik op een reis vol uitdaging, kameraadschap en onvergetelijke uitzichten.

Dag 1: Aankomstdag – Van Milano naar Bormio
De reis begon in stijl toen de groep landde op de luchthaven van Milaan. Alles was bij aankomst geregeld en met een taxi werden de mannen naar 5 sterren Hotel Bagni Nuovi in Bormio gebracht. Na het inchecken en een bikefit voor iedereen die een fiets had gehuurd, begon het avontuur met een welkomstdiner! Uiteraard inclusief halal-opties voor wie dat wenste. De avond diende ook als een kans voor de eerste briefing, waarbij de planning van de komende dagen werd onthuld.

Dag 2: De Legendarische Gavia Pass (56 km)
Na een goede eerste nacht en een stevig ontbijt begaven de mannen zich naar de beroemde Gavia-pas. Deze bergpas staat bekend om zijn steile hellingen en smalle wegen. De Gavia werd onder Nederlanders bekend in 1988. Op 5 juni passeerde de Giro d’Italia de Gavia-top in een sneeuwstorm. De etappe was een van de meest heroïsche etappes ooit in de Giro d’Italia en werd gewonnen door de Nederlander Eric Breukink. De 17,3 km lange klim van dag twee, met een gemiddelde stijgingsgraad van 7,9% was een uitdaging die vastberadenheid en moed vereiste. Het hoogtepunt van de dag was de overwinning op deze legendarische pas, beloond met een lunch onderweg en een smakelijk diner in Bormio.

Dag 3: De Adembenemende Passo dello Stelvio (43 km of 92 km)
Een nieuwe dag, een nieuwe epische beklimming. Passo dello Stelvio stond op het menu – een klim met 48 haarspeldbochten en een hoogte van 2757 meter. De moedige mannen trapten vastberaden en het adembenemende uitzicht op de top was een beloning die ze nooit zouden vergeten. Voor de waaghalzen van de groep was het vanaf de top mogelijk om aan de andere kant van de berg af te dalen naar Santa Maria Monastero en vanaf hier weer omhoog te klimmen naar de Stelvio! De afdaling terug naar Bormio was net zo memorabel als de klim zelf! In de namiddag maakten alle deelnemers dankbaar gebruik van de natuurlijke spa van Hotel Bagni Nuovi.

Dag 4: De Koningin van de Europese Alpen – Passo Mortirolo (81 km)
Passo Mortirolo, ook wel bekend als de “Koningin van de Europese Alpen”, stond te wachten. Hoewel lager dan sommige eerdere beklimmingen, is deze berg een monster dat resoluut werd aangepakt. De beklimming, hoewel slechts 12,5 km lang, was verraderlijk steil en vroeg om echt doorzettingsvermogen. Na de triomf op de top was de afdaling naar Agritursimo een welkome beloning.

 

Dag 5: Een Betoverende Rit door de Bormio Regio (123 km)
Met de zonovergoten Bormio-regio als achtergrond, ging de reis verder op de fiets. Een fantastische 123 km-lange rit, grotendeels bergopwaarts, bracht de mannen door groene valleien en magische Alpenlandschappen. Aangekomen bij de Zwitserse grens namen de mannen de weg omhoog richting de Berninapas van 2323 meter hoog. Het was een zware klim om te overwinnen, de klim was maarliefst 38 kilometer lang. Gelukkig werden de fietsers opnieuw beloond met een mooie afdaling langs een kleine rivier. Wat een dag!

Dag 6: Van Bormio naar La Villa
Een verandering van omgeving stond op het programma toen de deelnemers zich voorbereidden op een rit naar La Villa. De kronkelende wegen en prachtige landschappen waren een bewijs dat de reis net zo veel draaide om de reis zelf als om de bestemming. De middag in La Villa bood een welkome kans om te ontspannen en te genieten van de omgeving.

Dag 7 en 8: De Ultieme Uitdaging – Maratona dles Dolomites opgedeeld in 2 dagen
Deze dagen waren ongetwijfeld een hoogtepunt van de reis. De Maratona dles Dolomites, gerangschikt als een van de zwaarste Gran Fondo’s ter wereld, was de ultieme test van uithoudingsvermogen en vastberadenheid. Met een parcours van  in totaal 138 km en 4190 klimmeters, en het oversteken van legendarische passen zoals Campolongo, Pordoi en Sella, zetten de deelnemers een prestatie neer die hun levenslang zal bijblijven!

Dag 9: Vertrekdag – Een Afscheid met Prachtige Herinneringen
Het afscheid naderde, maar niet zonder een laatste moment om samen te komen voor het ontbijt. De taxi stond klaar om de mannen terug te brengen naar de luchthaven van Milaan en hoewel de reis tot zijn einde kwam, waren/zijn de herinneringen aan deze epische tocht voor altijd verankerd!

Deze reis met Ride Along was een ode aan avontuur, kameraadschap en persoonlijke overwinningen. Van de zware beklimmingen tot de adembenemende afdalingen, van de zonovergoten valleien tot de kronkelende bergwegen. Elke dag bood een nieuw hoofdstuk van onvergetelijke ervaringen. Of je nu een doorgewinterde wielrenner bent of gewoon op zoek bent naar een uitdaging, Ride Along’s op maat gemaakte reizen bieden een unieke manier om de wereld op twee wielen te verkennen. Dus waar wacht je nog op? Stap op je fiets met Ride Along om je eigen epische fietsverhaal te schrijven. Informeer naar de mogelijkheden via frank@ridealong.cc!

Inclusief
 • 8 overnachtingen in een 4**** en / of 5***** hotel
 • 8 ontbijten
 • 8 lunches indien gekozen voor de optie lunches inbegrepen
 • 8 diners indien gekozen voor de optie diners inbegrepen
 • Toegang tot 1 van de meest luxe, natuurlijke spa’s van Europa (indien gekozen voor het 5***** hotel in Bormio)
 • Sportvoeding en repen tijdens de ritten
 • 2 gidsen op de fiets elke dag
 • 1 volgauto met mechanische assistentie en reservemateriaal
 • Transfer van de luchthaven van Milaan naar Bormio op dag 1
 • Transfer van Bormio naar La Villa
 • Transfer van La Villa naar de luchthaven van Milaan op dag 9
 • Bagagetransport naar alle hotels
 • Een speciale Ride Along go Italy jersey
 
Exclusief 
 • Vervoer naar en van Italie
 • Reisverzekering
 • Kosten voor een eenpersoonskamer
 • Drankjes
 • Fietsverhuur 
 • Al het andere dan vermeld bij inclusief
 

Prijs voor fietsers

Deze specifieke reis (zoals beschreven in de blog) kostte € 4.800- per persoon.

De minimale groepsgrootte voor een dergelijke reis bedraagt 8 personen.

Overnachting in een 5***** Grand Hotel Bagni Nuovi in Bormio (indien beschikbaar). Gebaseerd op een TWIN room.

Inclusief diners en lunches

Lijkt deze reis (of een soortgelijke reis) jou nou ook ontzettend gaaf om te maken met een groep? 
Neem dan vooral contact op met Frank via frank@ridealong.cc

Prijs

€ 4.800- per persoon
(reis zoals beschreven in het blog)

Duur

9 dagen
(inclusief aankomst en vertrekdag)

Locatie

Italië

Hotel

5***** Grand Hotel Bagni Nuovi in Bormio

Fietsniveau

Gevorderd

Support level

High end

Knut Lüder

Guide at Ride Along
Born on: 02/02/77 in Saarbrücken, Germany
Place of residence: Girona, Spain
Favourite music: Depends on the situation and mood ;)
Favourite sport: Cycling
I have been cycling since: 40 years

After living in west-central Germany for thirty years, I moved to Spain, mainly for the better weather and lifestyle. Not for the cycling, as some might think, that was a lucky coincidence as I got a job in Girona where I discovered the excellent cycling conditions.
The weather is almost too good now and I, who always hated the rain, long for it because nature needs it so badly.
I like good, healthy food and enjoy travelling with my girlfriend and our dog in the camper van.

Fabian Oenema

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 08-09-1991
Woonplaats: Noordwolde
Favoriete muziek: van alles!
Favoriete sport: Voetbal/ mountainbiken
Ik fiets sinds: 2018

Vanaf jongs af aan ben ik al druk met sport. Toen ik 5 jaar oud was ben ik begonnen met voetballen in Heerenveen waar ik geboren ben. Inmiddels voetbal ik 27 jaar en heb hier nog steeds heel veel plezier in, zowel op het veld als naast het veld is het altijd erg gezellig! Omdat sport voor mij erg belangrijk is ben ik in 2006 begonnen met de opleiding CIOS in Heerenveen. Hier heb ik kennis gemaakt met heel veel sporten en is deze passie enorm gegroeid. Sinds 2011 werk ik in de zorg en woon ik in Noordwolde. De omgeving van Noordwolde is prachtig om te fietsen en dus ben ik in 2017 begonnen met Mountainbiken.

Ik ga nu al 3 jaar mee met het prachtige bedrijf Ride Along om samen met de klanten een prachtige fiets ervaring te beleven.

Maan Klomp

Functie: Gids bij Ride Along
Woonplaats: Amsterdam
Favoriete muziek: Meisjes met gitaren en alles wat up-tempo is tijdens indoor trainingen
Favoriete sport: Wielrennen, Gravellen en schaatsen
Ik fiets sinds: Ik in Amsterdam woon, maar sinds 20 jaar wat fanatieker

Ik ben opgegroeid op de Veluwe in een familie waar sporten altijd op nummer 1 stond. Zwemmen, atletiek, handbal, badminton noem maar op. Eenmaal uit huis was ik ‘klaar’ met sporten. Totdat een vriend in A’dam vroeg of ik een racefiets had, want dan konden we naar het strand fietsen. Leek me een bizar plan maar ondertussen wel de oude, veel te grote Motobecane van mijn broer in Brabant opgehaald en dat was het begin van mijn liefde voor wielrennen.

Skeeleren is ook nog lange tijd mijn passie gebleven en in de winter natuurlijk op de Jaap Edenbaan schaatsen. Nadat mijn dochter geboren was wilde ik weer in shape komen en sloot me aan bij Vrouwenwielrennen Amsterdam. Hier ontdekte ik pas echt de lol van het fietsen, wedstrijdjes rijden, tactische spelletjes etc. Sinds 18 jaar geef ik training bij VW A’dam en de skeelers liggen te verstoffen in de kelder.

In de zomer op de weg en in de winter op de gravelbike en Zwift. Fantastisch om te zien hoe het vrouwenwielrennen zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld heeft. Als ik op de fiets zit, word ik zo blij van alle rensters die ik tegenkom. Pelotonnetjes met wapperende paardenstaarten die in een strakke lijn over de weg zoeven – dat is toch een prachtig beeld!

Rozanne Slik

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 12-04-1991
Woonplaats: Heerenveen
Favoriete muziek: van Nederlandse rap muziek tot Mumford and Sons en Outsiders, eigenlijk kan ik moeilijk een favoriete muzieksoort noemen. Afwisseling maakt het leuk!
Favoriete sport: fietsen
Ik fiets sinds: 2006

Als echt paardenmeisje viel ik een beetje buiten de boot in een familie met vooral schaatsers en fietsers. Het duurde 15 jaar tot ik, geïnspireerd door mijn 2 jongere broers, de fiets op stapte om aan mijn eerste mountainbike wedstrijd mee te doen. Het fietsen, de natuur, buiten zijn, actie en afzien, alles aan de sport vond ik leuk. Behalve dat ik er niet goed in was.

Gelukkig leerde ik de juiste techniek en heb ik met veel plezier cross-country MTB wedstrijden gereden. Een paar jaar later kwam ik er tijdens de Belgische klassiekers achter dat wielrennen echt niet saai hoeft te zijn!

In de wielerploeg van Parkhotel Valkenburg leerde ik Ilona en later ook Marijn kennen, misschien wel mijn mooiste jaren op de fiets. Daarna heb ik nog in de kleuren van Team DSM, Français des Jeux en het Amerikaanse team Tibco gereden.

Het avontuur van het mountainbiken begon ik steeds meer te missen. Dat zorgde ervoor dat ik een plek vond in het KMC mountainbike team. Voor deze ploeg kom ik nu nog steeds uit tijdens mountainbike marathons en strandraces.

Om het plezier van het fietsen met iedereen te kunnen delen ga ik al een paar jaar heel graag als gids mee met Ride Along. Hopelijk zie ik jou snel bij één van de volgende events!

Ilona Hoeksma

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 22 mei 1991
Woonplaats: Heerenveen
Favoriete muziek: Kygo, Adele, top 40
Favoriete sport: Fietsen, schaatsen, hardlopen
Ik fiets sinds: 2007

Na het vele schaatsen vroeger heeft wielrennen altijd wel een hoofdrol gespeeld in mijn leven. Op mijn 16e ongeveer begonnen en zo doorgegroeid naar een wielerploeg. En zo een aantal jaartjes in het profpeleton mogen rondfietsen. Daarna van een invaljuf naar een vaste juf gegaan en nu al een aantal jaren werkzaam in het basisonderwijs voor groep 4. Marijn heb ik leren kennen tijdens onze profcarrière doordat we in dezelfde ploeg mochten Fietsen, vandaar ook mijn rol als gids bij Ride Along!

Albert Kooiker

Functie: Reisleider in Azië, Nieuw Zeeland / Gids Ride Along
Geboren op: 28 Mei 1975
Woonplaats: Bangkok/Noordwolde
Favoriete muziek: niet te beschrijven zo breed. Valt of staat met de setting.
Favoriete sport: Skiën, fietsen, hardlopen, duiken
Ik fiets sinds: verder dan 40km? 2021

De oude combinatietrui in de tour (nog altijd mooiste wielertricot ooit) wekte mijn nieuwsgierigheid. Vanaf toen het fietsen actief gaan volgen. Tijdperk Hinault/Lemond. Dat is écht lang geleden. Dus liefhebber dat ben ik al even!

Voor mijn werk reis ik al 25 jaar over de wereld. Met name Azië (Vietnam, Maleisie, Thailand) en Nieuw Zeeland. Door Covid was er geen werk in ‘overzees’ toerisme, en daardoor terug gegaan naar Nederland.

Via mijn maatje Frank bij Ride Along terecht gekomen om te assisteren bij de meerdaagse evenementen zoals de Spanje reizen en Rondje Nederland. Erg tof!

Ik had het zo zelf kunnen boeken. Overdag sportief bezig zijn op het niveau wat je zelf kiest. En na afloop een drankje en gezellig ouwehoeren. Dat combi past mij, precies de doelgroep waar ik graag mee werk :)

Jack Farnholt

Functie: Gids en mechanieker Ride Along
Geboren op: 08-06-1970
Woonplaats: Steenwijk
Favoriete muziek: Armin van Buuren, Tiesto
Favoriete sport: Fietsen (Race, MTB, Gravel), Schaatsen, Hardlopen – Alles om fit te blijven!
Ik fiets sinds: Mijn 17e levensjaar

Ik heb altijd fanatiek wedstrijden gereden op zowel de racefiets als de mountainbike. Mijn passie voor fietsen heeft me door veel avonturen geleid, daarom vind ik het nu ook zo leuk om mijn ervaring te delen als gids bij Ride Along. Samen met alle deelnemers door bijvoorbeeld Girona fietsen, ik geniet daar enorm van! Bovendien ben ik mechanieker binnen het Ride Along-team. Van de fietsen schoonmaken na een lange tocht tot aan zeer kleine aanpassingen aan de wielen, remmen en zadels. Zolang iedereen maar fijn op de fiets kan zitten!

Paul Talens

Functie: Gids bij Ride Along
Geboren op: 17 september 1978
Woonplaats: Laag Zuthem
Favoriete muziek: Opgezwolle en daarna alles tussen Pearl Jam, Metallica, Dr dre, Van Dik Hout en Delerium
Favoriete sport: Sporten met de fiets
Ik fiets sinds: 2008

In 2008, toen ik meer dan 100 kilo woog kocht ik een mountainbike en was ik meteen verkocht aan het fietsen. Het fietsen zorgde ervoor dat ik me fysiek en mentaal veel gezonder voelde.

Naast het rijden van wedstrijden bij de amateurs gebruik ik de fiets om avonturen te beleven. Het kan mij niet snel gek genoeg. Bikepacken, gravel, een-daagse tochten, ik ben al snel enthousiast!

Voorlopig hoogtepunt was het fietsen van de 100cols tocht: 4.200km in 8 weken dwars door alle gebergtes van Frankrijk.
Zie je mij in de snelle groep een extra lusje, of in de groep “zo-lang-mogelijk-genieten”? Op de fiets ben ik altijd blij.

Thirza Louwes

Geboren op: 06-03-2002
Woonplaats: Groningen
Favoriete muziek: Justin Bieber en eigenlijk alles uit de top 50
Favoriete sport: Telt de sportschool?
Ik fiets sinds: Ik fiets (nog) niet 🙈

Echt sportief aangelegd ben ik eigenlijk niet, maar werken voor Ride Along is wel echt een mega leuk! Ik ben vierdejaars Communicatiestudent aan hogeschool Windesheim en via mijn docent leerde ik Frank kennen.

Mijn vader heeft altijd gefietst dus helemaal onbekend met wielrennen was ik dan ook niet. Toen ik afgelopen jaar met Ride Along mee mocht naar Girona wist ik het zeker: ooit wil ik ook gaan fietsen. Ik denk dat die ‘ooit’ pas komt als ik niet meer in een studentenhuis woon, want hier heb ik maar net genoeg ruimte om te wonen, laat staan ook nog een racefiets te stallen 😅

Bij Ride Along hou ik me bezig met alles op het gebied van marketing en communicatie. Dus funfact, alle social media berichten die je voorbij ziet komen heb ik geschreven! Per februari mag ik beginnen aan mijn afstudeeropdracht en ook dat zal ik gaan doen bij Ride Along. Goh, zou ik het hier leuk hebben? 😜

Marijn de Vries

Geboren op: 19-11-1978
Woonplaats: Zwolle
Favoriete muziek: ik ben een muzikale veelvraat en vind bijna alles leuk
Favoriete sport: wielrennen (o ja joh?)
Ik fiets sinds: 2009

Ik heb langer gevolleybald dan dat ik gekoerst heb, en droomde als kind van het Nederlands volleybalteam in plaats van de Ronde van Vlaanderen.

Maar dat veranderde vlak voor ik 30 werd. Toen startte een journalistiek experiment: kun je nog topsporter worden op die leeftijd?

Ik had net een racefiets gekocht, reed wat met mannen mee en werkte bij het televisieprogramma Holland Sport van Wilfried de Jong. Wat ik niet weten kon toen ik enthousiast aan mijn experiment begon, was dat het mijn leven radicaal zou veranderen.

Want het experiment slaagde, en hoe! Van 2010 tot en met 2015 was ik professioneel wielrenster op het hoogste niveau, voor ploegen als Lotto-Destiny en Team DSM. Daarnaast was en ben ik nog steeds columnist voor onder andere NRC, en wieleranalist voor onder andere Sporza. Samen met Nynke de Jong schreef ze het veel verkochte boek Vrouw&Fiets, Handboek voor de fietsende vrouw. En ik ben ambassadeur van Trek Benelux.

Frank Lankman

Geboren op: 5-9-1981
Woonplaats: Zwolle
Favoriete muziek: Nederlandse rap
Favoriete sport: Voetbal (nooit goed genoeg maar wel 2e klasse gespeeld. Jij ook?)
Ik fiets sinds: 2010

Opgroeiend in een dorp (het prachtige Noordwolde) is sporten voor mij altijd een rode draad in het leven geweest. Eerst voetballen en hardlopen en later racefietsen en nog steeds (af en toe) hardlopen. Voor mij is sporten meer dan presteren, het is een leefstijl. De gezelligheid van samen sporten heeft me altijd erg gelukkig gemaakt. Dat begon met de voetbal en de daarbij horende gezelligheid in de kantine en is nu het samen fietsen met bekenden – deelnemers – relaties en bedrijven. In 2016 ben ik in het bedrijf van Marijn gestapt en sindsdien delen we onze belevingen met iedereen die net zo in het leven staat als wij.

Al bijna 10 jaar woon ik met Marijn, Merel (6) en Jip (4) in Zwolle.

Inmiddels voetbal ik niet meer, fiets ik veel te weinig maar voel ik me nog steeds een Noordwoldiger 😊